AK Parti’den Kripto Para Çalışmalarına İlişkin Açıklama Geldi!

Türkiye kripto para dünyasında önemli bir konuma sahip. Genç ve dinamik nüfus yapısıyla bu alanda bir hayli ilerleme kaydetti. Bununla birlikte, bu alanın düzenleme altına alınması yönünde henüz hayata geçmiş bir mevzuatı yok. Ancak, bu eksikliği gidermek için bazı çalışmalar yürütülüyor. Bu bağlamda iktidar partisi olan AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto analına ilişkin bazı açıklamalar yaptı.

Türkiye, kripto para düzenlemelerinde hızlı hareket ediyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere bir çok ülke, kripto para alanına düzenleme altına almak için çalışmalar yapıyor. Özellikler geçtiğimiz yıl tanık olduğumuz Terra ve FTX gibi dramatik çöküşler bu yöndeki çalışmaları hızlandırdı. Türkiye de kripto dünyasında önemli bir konuma sahip olduğu için bu alanda yasal düzenlemeler için çalışıyor. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, konuya ilişkin bazı açıklamalar yaptı. İleri, açıklamalarına sektörle iletişim halinde olduklarını belirterek başladı. Ayrıca, ilgili kurumların çalışmaların devam ettirdiğini kaydetti.

Açıklamaların devam eden İleri, özellikle kripto para alanının düzenleme altına alınması yönündeki çalışmalardan bahsetti. Bu arada, dünyada da henüz tam anlamıyla bir mevzuatın olmadığının altını çizdi. Bu bağlamda AB’nin kripto yasası MiCA’nın 2024’te yürürlüğe gireceğini söyledi. Ayrıca, ABD’de henüz kapsayıcı bir uygulama olmadığını vurguladı. İleri açıklamalarına şu yönde devam etti:

Türkiye, bu anlamda hızlı hareket eden ülkelerden biri. Geçtiğimiz yıllarda bir çalışma başlattık. Ben de sürecin bir kısmında vardım. Kripto varlıklar noktasında ciddi bir toplumsal ilgi var. Burada vatandaşımızı korumak, vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ama bir yandan da Blockchain zihniyetinin önünü açmak, onun önünü kapatmamak noktasında çalışmalarımız oldu, oluyor. Bu kapsamda sektörle de iletişim halindeyiz. İlgili kurumlar çalışmalarını yapıyorlar. İlerleyen süreçlerde bu konu tekrar gündeme gelecek.

Bir yasa taslağı üzerinde çalışılıyor”

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Blockchain konusuna da girdi. İleri, görüş alış verişi için Blockchain sektörünün önde gelenleriyle bir araya geldiklerini belirtti. İlgili şirketlerin, bu ilişkinden mutluluk duyduklarını kaydeden İleri, “… Aslına bakacak olursanız kripto para birimlerinin çok ötesinde bir teknoloji alanı bu. Bu, lojistikten tutun sağlık yönetimine kadar dünyayı dönüştürebilecek bir teknolojik bakış açısıdır.” dedi.

Ömer İleri, daha sonra yasal düzenlemelerdeki son durum hakkında bazı açıklamalar yaptı. İleri, konunun öneminin farkında olduklarını ifade etti. Ayrıca, taraflarla yaptıkları görüşmelerden bahsederek, bu konuya verdikleri önemden memnun olduklarını kaydetti. İleri, kripto para alanına ilişkin yasama sürecinde de bunları dikkate aldıklarını söyledi. Son olarak İleri, bir taslak üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x