Türkiye yeni yıla zamlarla girdi: ÖTV, MTV, harçlar, cezalar…

Gelir Vergisi Oranları Yeniden Belirlendi

Yeni yılda vergi sisteminde yapılan değişikliklerle birlikte gelir vergisi oranları da yeniden düzenlendi. Yeni yılda yeniden değerleme oranının yüzde 43,93 olarak belirlenmesiyle vergi ve harçlar, gelir vergisi tarifesi, mükelleflerin yararlanacağı istisna tutarları arttı. Gelir Vergisi Kanunu’nda yer alan maktu had ve tutarlar, yeniden değerleme oranında artırıldı.

Gelir Vergisi Tarifesi Değişti

ANKA’nın derlemesine göre, 2025 yılında uygulanacak olan gelir vergisi tarifesi şu şekilde güncellendi: ilk dilim 110 bin liradan 158 bin liraya, ikinci dilim 230 bin liradan 330 bin liraya, üçüncü dilim 580 bin liradan 800 bin liraya çıkarıldı. Ücretli çalışanlarda ise 870 bin lira olan üçüncü dilim 1 milyon 200 bin lira olarak güncellendi. Bu değişikliklerle birlikte tüm gelir vergisi mükellefleri daha geç üst dilimlerden vergi ödeyecekler.

Asgari Ücrette Artış

Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk artış gelir vergisi ve damga vergisi istisnasına da yansıdı. Bu nedenle, tüm ücretliler 2025 yılında 47 bin 519,79 lira gelir vergisi ve damga vergisi ödemeyecekler.

Engellilere Yeni Düzenleme

Engellilere uygulanan aylık vergi indirimi tutarları yeniden değerleme oranında artırıldı. Engellilik derecesine göre, aylık bin 700, 4 bin ve 6 bin 900 lira olan indirim tutarları, sırasıyla 2 bin 400, 5 bin 700 ve 9 bin 900 liraya yükseltildi.

MTV, Pasaport ve Ehliyet Harçları Arttı

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), pasaport ve ehliyet harçları da artış gösterdi. MTV yüzde 43,93 oranında artırılarak 2025 yılında daha yüksek seviyelere çıkarıldı. Ayrıca, pasaport ve ehliyet harçları da yeni düzenlemelerle arttı.

Diğer vergi ve harçlarla ilgili detaylı bilgiye haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.

Petrolde yatay seyir -9 Temmuz 2025

Petrol fiyatları güne yatay seyirde başladı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 69,47 dolardan işlem görüyor.

“Yerel Yatırım Konuları Listesi” Resmi Gazete’de yayımlandı

​​​​​​​Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve bölgelerin rekabet güçlerini artırmak temel amaçlarıyla “Yerel Yatırım Konuları Listesi” hazırladı.

vozol star 20000