Mühürsüz Et Tüketimi Halk Sağlığını Tehdit Ediyor

Mühürsüz Satılan ve Kesilen Etlere Dikkat: Sağlığınızı Tehdit Ediyor

Kebabın başkenti Adana‘da kebapçılardan halk sağlığı uyarısı geldi:

“Mühürsüz etin ne olduğu belli değil”

“Hiçbir imkansızlık, sağlıklık değildir”

ADANA – Adana’da bir kebap ustası, mühürsüz satılan ve tüketilen etlerin kaçak kesim olduğunu vurgulayarak, “Mühürsüz etin nerede kesildiği ve ne olduğu belli değil. Mühürsüz et tüketiminden kaçınmalısınız” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmaları sürekli olarak duyurmaktadır. Adana’da ise birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum işini doğru yapan kebapçıları olumsuz etkilemektedir. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya tükettiği mühürsüz etler halk sağlığını tehlikeye atıyor. Uzmanlar, mühürsüz satılan etin kaynağının belli olmaması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’da bir kebap ustası olan Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek orijinal Adana Kebap erkek kuzu etiyle yapılır. Bizler hep erkek kuzu eti ve kaburgası kullanıyoruz. Ben her zaman mühürlü et kullanırım. Benim etlerim mezbahane de kesilir, kaçak kesim olmaz. Ben dana eti, dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Bir işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız” şeklinde konuştu.

“Hiçbir İmkansızlık, Sağlıksızlık Değildir”

Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığına dikkat çeken Aydın, “Bir işi doğru yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık, sağlıksızlık değildir. Tavuk kesilen yerle et kesilen yer ayrı olmalı, bıçaklar da ayrı olmalıdır. Çünkü bu ürünler çabucak bulaşabilir. Sebze yeri, et saklama yeri, tavuk saklama yeri ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesimdir. O et dişi midir, başka bir et midir bilinmez. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir” dedi.

“Hijyen ve Temizliğe Dikkat Ediyorum”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “İlk kez Adana Kebap yedim ve çok beğendim. Bir mekana gittiğimde önce hijyen ve temizliğe dikkat ediyorum. Hijyen ve temizlik benim için çok önemli” şeklinde konuştu. Müşterilerden Gökhan Aslan ise hijyen kurallarına dikkat edilmesinin halk sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.

  1. Kaynak: İhlas Haber Ajansı / UMUTCAN İŞLEDİCİ – Sağlık

Related Posts

Uzmandan elektronik sigara uyarısı: Akciğer yetmezliği, solunum sıkıntısı ve ölümcül sonuçlara yol açabiliyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, elektronik sigaraların akciğer ve kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Akkoyunlu, “Elektronik sigaralar aslında en büyük problemlerden bir tanesi. Normal sigaranın etkilerini ve içeriklerini biliyoruz ancak elektronik sigaralar söz konusu olduğunda ciddi bir çeşitlilikle karşılaşıyoruz. İçerikleri konusunda net bilgiler olmaması ve yan etkilerinin tam olarak bilinmemesi bu cihazları daha da riskli hale getiriyor” dedi.

Elin kavrama gücü neye işaret ediyor, nasıl geliştirilebilir?

Elin kavrama gücü, tip 2 diyabetten depresyona kadar bir dizi sağlık konusuyla ilişkilendiriliyor. Peki kendi sıkma gücünüzü nasıl kontrol edebilirsiniz?

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.