Türkiye’de yüzlerce işçisi var. ABD’li gıda devi 8 bin çalışanı işten çıkaracak

Cargill, 8 Bin Çalışanını İşten Çıkaracak

Türkiye dahil 63 ülkede faaliyet gösteren ABD merkezli gıda devi Cargill, gelirlerinde yaşanan düşüş nedeniyle küçülme kararı aldı. Şirket, iş gücünü yüzde 5 oranında azaltmayı planlıyor ve bu da yaklaşık olarak 8 bin çalışanın işten çıkarılması anlamına geliyor.

Şirketler Tarım Sektöründe Zor Günler Geçiriyor

Tarım sektöründe faaliyet gösteren Cargill gibi şirketler, buğday, mısır ve soya fasulyesi gibi ürünlerinin fiyatlarının son dört yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle zorlu bir dönemden geçiyor.

Dünya gazetesinin haberine göre, Cargill 2023 yılında 177 milyar dolar gelir elde ederken, 2024 yılında bu rakam 160 milyar dolara gerileyerek önemli bir düşüş yaşandı.

Cargill CEO’su Brian Sikes, yaptığı açıklamada işten çıkarmaların ağırlıklı olarak bu yıl gerçekleşeceğini belirtti ve “Organizasyon yapımızı sadeleştirerek katmanları azaltacağız, yöneticilerimizin sorumluluklarını genişleteceğiz ve iş tekrarını azaltacağız” dedi.

Türkiye’deki İşçiler Ne Durumda?

9 Aralık’ta yapılacak toplantıda, yeniden yapılanma sürecine ilişkin detaylar paylaşılacak. Sikes, “Bu hafta bilgiyi hemen aktarabileceğimiz ülkelerde, rolleri etkilenen çalışanlara bir sonraki adımları açıklamak için toplantılar düzenleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cargill’in aldığı bu kararın Türkiye’deki çalışanları nasıl etkileyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Cargill Türkiye’de 600 Çalışana Sahip

Cargill, dünya genelinde 160 bini aşkın çalışana sahipken Türkiye’de de faaliyet gösteriyor ve İstanbul, Bursa, Adana, Ankara, Balıkesir, Kocaeli ve İzmir gibi şehirlerde 600’den fazla çalışanı bulunuyor.

Cargill Türkiye’de Hangi Alanlarda Faaliyet Gösteriyor?

Cargill’in Türkiye’deki faaliyet alanları arasında nişasta ve tatlandırıcı üretimi ve satışı, yenilebilir bitkisel yağ üretimi ve satışı, oleo-kimyasal ve bio-endüstriyel ürünlerin üretimi ve satışı, kakao ve çikolata ürünleri satışı, kıvam verici çözüm ürünlerinin satışı, hayvan beslenmesine ait premiks, temel karışım ve özel ürünlerin üretim ve satışı bulunmaktadır.

Related Posts

TMO, hububat alım bedellerini üreticilerin hesaplarına aktarıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO’nun, 2025 yılı hububat alım ödemelerinin başladığını belirterek, “11 Haziran’a kadar teslim edilen ürünler için 1 milyar 63 milyon lira ödeme, üreticilerimizin hesaplarına aktarılıyor.” ifadesini kullandı.

Vergi incelemeleri dijitalleşti: e-İnceleme sistemi kullanıma açıldı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını bildirdi.

AK Parti’den milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaşlarına ilişkin açıklama

En düşük emekli maaşı alanların zam alıp almayacağına dair AK Parti Grup Başkanı Güler’den açıklama geldi. Güler, 3 Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon farkının ardından, en düşük emekli maaşında düzenleme yapılacağını belirtti.

İngiltere-ABD ticaret anlaşması yürürlüğe girdi

İngiltere ile ABD arasında imzalanan anlaşma kapsamında, İngiliz otomotiv ve havacılık sektörlerine uygulanan ABD ihracat vergilerinin önemli ölçüde azaltıldığı bildirildi.

Bulgaristan iş dünyasında güven arttı, enflasyon düştü

Bulgaristan’da iş dünyası güven göstergesi, 2025 Haziran’ında bir önceki aya göre hafif bir yükselişle 18,2’den 18,4’e çıktı. Bu artışta, sanayi girişimcilerinin mevcut üretim faaliyetlerini daha olumlu değerlendirmesi etkili oldu. Üretim …

TÜİK’ten dış ticaret açığı açıklaması: Mayıs ayında yüzde 2,7 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2025 yılı Mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarak 24 milyar 817 milyon …