YETEV Eğitim Teknolojileri Zirvesi YETZ’24 gerçekleşti

Eğitim Teknolojileri Zirvesi Yapay Zekâ ve Dijital Beceriler Işığında Gerçekleşti

İSTANBUL (İGFA) – Yenidoğu Okulları Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen zirvede, “Eğitimi Geleceğe Taşımak: Yapay Zekâ ve Dijital Beceriler Işığında Eğitim” teması ele alındı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Milli Teknoloji Genel Müdürü Sadullah Uzun, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Akhan, YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay ve birçok eğitimci zirveye katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, yapay zekâ ve teknoloji odaklı dönüşüm hakkında konuşarak savunma sanayisinde yerliliğin önemini vurguladı. Türkiye’nin bu alandaki başarısını diğer sektörlere yayma hedefine değinen Kacır, yapay zekânın ticari ve ekonomik denklemleri değiştirdiğini belirtti.

Kacır, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle açıkladı ve yerli üretimdeki artışı vurguladı. Ayrıca, yapay zekânın eğitimciler ve eğitim kurumları için önemine dikkat çekti ve bu alanda yapılması gerekenler hakkında önerilerde bulundu.

YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan:

YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, eğitimde beceri ve yetkinlik temelli bir yaklaşımın önemine vurgu yaparak, Türkiye’de yapılan önemli çalışmalardan bahsetti. Öğretmenlerin bütüncül bir yaklaşımla hareket etmesinin gerekliliğini vurgulayan Erdoğan, eğitimde sürekli gelişmeyi ve öğretmenlerin desteklenmesini önemsediklerini belirtti.

Related Posts

WRC’nin 7. etabı Akropolis Rallisi’ni Ott Tanak kazandı

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) 2025 sezonunun 7. etabı Akropolis Rallisi’ni, Hyundai Shell Mobis takımından Ott Tanak kazandı.

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

60 yıllık sessizlik bozuldu: NASA’nın ölü uydusu aniden patladı

1960’lardan beri uzayda sessizce dolaşan, ölü bir NASA uydusu beklenmedik bir şekilde güçlü bir enerji patlaması yayarak gökbilimcileri hayrete düşürdü. Avustralya’daki Curtin Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu sinyali tespit ettiklerinde ilk olarak bunun uzak bir pulsardan ya da bilinmeyen bir kozmik cisimden geldiğini düşündüler. Ancak analizler, olayın şaşırtıcı şekilde Dünya’ya sadece 4 bin 500 kilometre uzaklıkta gerçekleştiğini gösterdi.

“Geniş kapsama ve yüksek internet hızı, ancak makul ihale bedelleriyle mümkün”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye’nin 5G’ye geçiş sürecinde spektrum politikalarının önemine dikkat çekerek, “Spektrum kaynaklarının hem tüketici refahını hem de sektörde uzun vadeli yatırımları teşvik edecek bir yöntemle tahsis edilmesi kritik” dedi.

Bruce Lee, Yapay Zekâ ile geri dönebilir

Çinli stüdyo, yapay zeka teknolojisini kullanarak dövüş filmi klasiklerini, modern görüntü teknikleri ile yeniden çekmek istiyor.

Kendi kendini onaran metal üretildi!

Bilim insanları, “Bu nasıl olur?” dedirten bir olaya tanıklık etti: Yıpranan bir metal yüzeyin kendini onardığı gözlemlendi. 2023 yılında yayımlanan deneyde, Sandia Ulusal Laboratuvarları ile Texas A&M Üniversitesi’nden araştırmacılar, platinden yapılmış küçük bir metal parçasının mikroskobik çatlağının zamanla kendi kendine kapanmaya başladığını fark etti.